MANİSA / ALAŞEHİR - Şehit Efkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Şehit Efkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

YENİCE MAH. BEŞ EYLÜL CAD. NO 1/1 ALAŞEHİR / MANİSA
Vizyon
Biz, Şehit Efkan Meslek Lisesi olarak istiyoruz ki; Okulumuzda, Öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin. Okulumuzda her veli, öğrencisine öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin. Bizlere inansın, destek olsun. Okulumuzda, hem öğretmenler, hem de öğrenenler birbirlerinin öğrenmesine ve birbirlerinin gelişimine yardımcı olmanın önemine inansın. Okulumuzda, çalışanlar gerekenleri yaparken kendilerinden emin olsun. Doğruları yaptıklarında alacakları yanıttan korkmasın ve gerekenleri yerine getirmede endişeleri olmasın. Okulumuzda, herkes her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın. Okul ortamında ve her yerde, herkes "kendisine yapılmasını istemediği bir şeyi başkasına yapma" ilkesine uysun. Bilgiye ulaşan, ulaştığı bilgileri kullanan, kullandığı bilgilerle yeni bilgiler üreten öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olsun ve bunu çevrelerine yaysın. Bilgi teknolojisini kullanmak öğretmen ve öğrencilerimiz için geçerli amaç olsun.
Misyon
Bölgesel düzeyde eğitim eğitim ihtiyaçlarını belirtmek ,Okulu çevre ihtiyaçlarını duyarlı hale getirmek ,Bilgisayar destekli ,modüler ve bireysel öğretim gibi çağdaş etiği , teknolojilerini eğitimde uygulamak ,Avrupa Topluluğunda uygulanan meslek standartlarına uygun program geliştirmek ,Sanayi için kalifiye eleman yetiştirmek ,Öğretim kaynaklarını hazırlamak (Görsel, yazılı v.b.),Öğrencileri , iş hayatına , teknolojiyi tanıyacak ve teknolojiyi üretecek şekilde yetiştirmek , Yerel düzeyde parasal kaynak oluşturmak ,Gençlerimizin istihdam olanaklarını arttırmak , onlara işlerini kurabilme , girişimci olma nitelikleri kazandırmak.
08.30-17.20
113km.