T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / ALAŞEHİR - Şehit Efkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

TARİHÇEMİZ

TARİHÇEMİZ

       İlçemizde 1952 yılında mülkiyeti hazineye ait olan müstakil bir binada genç kızlarımız ve kadınlarımız eğitim-öğretim görmeleri için "AKSAM SANAT OKULU" olarak açılmıştır.Bu bina ve okul 1964 yılına kadar eğitim ve öğretime açık kalmıştır.1962 yılında Alaşehir´i güzelleştirme derneği tarafından,halkın maddi ve manevi katkılarıyla "KIZ ENSTİTÜSÜ" binası yapılmış ve 1964-1965 eğitim öğretim yılında hizmete açılmıştır. 

       1971-1972 eğitim öğretim yılında uygulama ana okulu hizmete girmiştir.1987 yılının eylül ayında temeli atılan ek bina inşaatı 17.01.1989 tarihinde tamamlanarak 7. Cumhurbaşkanı Sayın Kenan EVREN tarafından eğitim ve öğretime sunulmuştur.

        Bu tarihe "ALASEHIR KIZ MESLEK LİSESİ" kadar " olan okulumuz ismi 7. Cumhurbaşkanı Sayın Kenan EVREN'İN esi Sekine hanimin ismi verilerek "SEKINE EVREN KIZ MESLEK LİSESİ" OLARAK değiştirilmiştir.2000-2001 eğitim öğretim yılında ise karma eğitime geçilmiş ve erkek öğrencilerde alınmaya başlanmıştır.23.08.2000 tarihi itibariyle okulumuz "SEKINE EVREN MESLEK LİSESİ" olarak eğitim öğretimini devam ettirmektedir. Okulumuz bünyesinde; Uygulama anaokulu, Anasınıfı, Pratik kız sanat okulu, Meslek lisesi, Olmak üzere dört ayrı unuta bulunmaktadır.

       Ulu Önder Atatürk'ün; "Yolunda yürüyen bir yolcunun yalnız ufkunu görmesi yeterli değildir. Muhakkak ufkun ötesini de görmesi ve bilmesi lazımdır." Sözü gelecek yıllarda ulaşacağımız hedefler için bize bir ilke olacaktır.

             Bilgi ve teknoloji çağındayız. Günümüzde mesleki ve teknik eğitimin ayrı bir önemi vardır. Bir yandan mevcut teknolojileri izlemek, diğer yandan yeni teknolojiler üretmek ve türk insanını çağın gerektirdiği sistem bütünlüğü içinde, nitelikli meslek elemanları olarak yetiştirmek zorundayız. Temel ilkemiz; okul öncesi çağı çocuklarından her yaşta ve her düzeydeki gençlerimize kadar, herkesi sağlıklı, bilinçli, görev ve sorumluluk duygusuna sahip, ekonomik hayat için gerekli bilgi ve becerileri kazanmış, üretime yönelik çalışmalar yapabilen, mükemmel bir insan ve vatandaş olarak yetiştirmektir.

Sürekli gelişen ve değişen teknolojik koşullar, eğitim kurumları ile sanayi sektörünün koordineli çalışmasını zorunlu hale getirmiştir.

          İşsiz bir kimsenin iş bulması veya çalışmakta olan kişinin, iş ve hizmet alanlarında ihtiyaç duyulan meslekleri edinme arzuna hizmet vermek amacıyla Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü Dünya Bankasına katkılarıyla, Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme METGE projesi başlatılmıştır.

         Okulumuzun "Sekine Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" olan adı, 21.02.2020 tarihinde "Şehit Efkan Anadolu ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" olarak değiştirilmiştir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.12.2012 - Güncelleme: 07.01.2024 19:27 - Görüntülenme: 2978
  Beğen | 0  kişi beğendi